Готуємось до контрольного списування з української мови! (07.02)

Асканія – Нова
         Заповідник Асканія – Нова розташований у Херсонській області. Це один з найперших заповідників у нашій країні. Асканійський степ є унікальною природною пам’яткою і має величезну наукову цінність. Площа заповідника - одинадцять тисяч гектарів.

         У степу росте ковила, типчак, пирій. Живуть тут лисиці, тхори, ховрахи, зайці, антилопи, олені, страуси. В ботанічному саду ростуть рослини з усього світу.


Наші  зелені друзі
    Дерева — наші друзі. Як приємно дивитися на їхні  високі міцні стовбури, розкидисті гілки, яскраве листя!
      Дерева  дуже корисні. Вони як фільтри очищують повітря від токсинів і  газів, які  шкідливі для нашого здоров'я. Кожної весни рослини  вдягаються у яскраві квіти, і цим дарують нам радість.
      Погано, коли люди не розуміють, що дерева  живі, і  відчувають біль, коли  їх ламати, різати, рубати.  Дерева  не можуть нам сказати про це. Тому люди повинні розуміти, що потрібно берегти нашу зелену планету і з любов'ю ставитися до всього, що є на ній!

                              Вірний приятель — то найбільший скарб
       Про дружбу всі говорять багато. Дехто з твоїх ровесників легко користується словом «друг», називаючи ним мало не половину класу. Та слід розрізняти слова «друг», «приятель», «товариш». Перші два слова дуже близькі за значенням. Але  товаришів може бути багато, а друг — лише один
           Хто такий вірний приятель (друг)? Насамперед, це близька тобі людина по духу, з якою приємно проводити час,  разом готувати уроки. Він завжди буде поруч у скрутну та радісну  хвилини.  Така людина — справжній скарб.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Підписуємо зошити!

3 клас. Що з канцелярії придбати, щоб не прогадати

Шкільне приладдя (англійська)