Про вивчення англійської мови

У 6 років діти починають вивчати іноземну мову. Дитина, яка вчиться читати, писати, звикає до школи, проходить адаптацію і т.д. ще й опановує англійську. 30 хвилин (тривалість уроку у першому класі) на тиждень, заняття проходять у формі гри, щоб полегшити сприймання, повторення провести ефективніше та без стресу.
А стрес у батьків. 1 (2, 3, 4, та будь-який клас), а дитина не може читати, скласти речення, говорити, створювати діалог і шукають в кому чи в чому проблема.

А я вам сьогодні пропоную шляхи вирішення!

1. За 2 години на тиждень дитина англійську (та будь-яку іноземну мову) не опанує. Який би визнаний вчитель не викладав, яким би підручником не користувалась.
Тому правило №1. Щоденні тренування. 10 хвилин щодня приділіть англійській. Це навіть не сидіння за підручником, письмо чи нудне читання. За приготуванням обіду позмагайтесь, хто більше слів англійською назве, знайде і назве предметів певного кольору, розкаже вірш, текст, та навіть просто слова, які вчили на уроці.

2. Правило №2. Дитина не робот і просто не зможе запам*ятати нові слова, якщо відкриє підручник 1 раз і перед уроком. У дітей пам*ять пов*язана з візуальним зображенням. Запишіть нові слова на аркуш і повісьте на видне місце, робочий стіл, холодильник і т.д. Не змушуйте дитину їх вчити. Візуальна пам*ять зробить все сама. (P.S. Ще й корисно для правопису).

3. Правило №3. Практика. Навіщо ж знання, якщо застосувати їх неможливо? Для молодших школярів дуже складно сприймати мовлення носія, хоча необхідно. Тому можна зробити цей процес цікавішим - дивитися вже улюблені мультфільми англійською, тривалість обирайте до 10 хвилин, щоб не втратила дитина інтерес, бо не розуміє багато слів. У знайомому мультфільмі учень і сам зрозуміє значення слів або здогадається за змістом. Більшість мультфільмів мають і субтитри, що допоможе й в читанні і розумінні. 2 шлях - пісні. Дитячі пісеньки англійскою мовою. Їх безліч. На разні теми та для різного рівня. Оберіти 1 та слухайте її протягом тижня, розбирайте слова, запишіть текст на видному місці та вчіть слова! Не змушуйте, нехай це буде бажання дитини! По-перше, це корисно для вимови. По-друге, збагачує словниковий запас. І по-третє, пісні містять готові граматичні консрукції чи речення, які можна використовувати у повсякденному мовленні.

Додаткові рекомендації. Створіть робочий куточок, де будете записувати слова, вирази, правила, і не тільки з англійської. Це краще, ніж хаотичний пошук необхідного. За потребою дитина швидко знайде бажано. Нехай це буде видне місце, щоб, наприклад, розплющівши очі, перед нею була цікавинка.
10 хвилин для занять розбивайте на день: 2 хвилини зранку дитина розкаже слова, які вивчила, після обіду  5-хвилинне відео і 3 хвилинки на пошук слів чи перекладу. Все просто =)

P.S. Набагато цікавіше дитині, якщо слова вона напише, розмалює сама, зробить гру чи стане головним спеціалістом по грі у сім*ї!

Пропоную кілька варіантів.
1. Саморобний календар.
Щоб запам*ятати назви і правопис пір року та місяців. Ще й дитина сама його розмалює та прикрасить. Дизайнерська річ!


Зробити цифеблат рухомим можна зо допомогою списаного стержня ручки на сірників.
1. Зробіть отвір в середині  годиннико-календаря.
2. Вставте в отвір стержень ручки довжиною приблизно 2 см.
3. Обережно піднесіть підпалений сірник до краєчка стержня, щоб він розплавився. Повторіть з іншого боку.
4. Кілька хвилин для оходження стержня і готово!


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Підписуємо зошити!

3 клас. Що з канцелярії придбати, щоб не прогадати

Шкільне приладдя (англійська)