Домашнє завдання

Домашні завдання слід записувати у робочий зошит (вказавши число). Всі роботи буде зібрано, перевірено і оцінено. 

Українська мова 

1. До поданих дієслів добери синоніми з підказки.
Дрижати -
Дужчати -
Підстерігати -
Жалувати -
Розвиднятися
Підказка: сильнішати, тремтіти, жалкувати, чатувати, світати, труситися, міцніти, шкодувати, вистежувати, дніти.

2. Продовж речення однорідними присудками.
На сцені артисти танцювали...
Діти ліплять снігову...

3. До поданих дієслів добери антоніми.
Позичати -
Брати -
Гріти-
Будувати -
Забороняти -


Математика 

Задача 1. Перший автомобіль їде зі швидкістю 1000 м/хв, а другий - із швидкістю 1 500 м/хв. На скільки кілометрів більше долає за 1 год другий автомобіль порівняно з першим?
Изображение
Аналізуємо:
   Нам відомі швидкості руху кожного з двох автомобілів. Ці швидкості задані в м/хв. Щоб відповісти на запитання, поставлене в задачі, потрібно ці швидкості перевести в км/год. Різниця швидкостей і буде відповіддю на це запитання.

Задача 2. З села Ромашкіно в село Тюльпанівка одночасно вийшли два пішоходи, один йшов зі швидкість 6 км/год, а другий -    4 км/год. Коли перший прийшов в Тюльпанівку, другому залишалось пройти ще 6 км. Якою є відстань між селами?
Изображение
Аналізуємо:
   У цій задачі пішоходи рухаються в одному напрямку. Вийшли вони з одного пункту одночасно, тому у момент виходу відстань між ними дорівнювала нулю.
   Один із пішоходів обігнав іншого, за умовою, на 6 км. За рахунок чого? За рахунок того, що у нього швидкість більша ніж у іншого. Тому цей пішохід віддаляється від іншого. Швидкість їхнього віддалення один від оного дорівнює різниці їх швидкостей.
   Знання швидкості віддалення, тобто відстані, на яку вони віддаляються один від одного за 1 год, і відстані, на яку один пішохід обігнав іншого, дозволить нам знайти час, за який перший пішохід обігнав другого на 6 км, тобто час руху першого пішохода.
   Знаючи швидкість його руху можна знайти відстань, яку він пройшов, тобто відстань між селами. 
Рух у протилежних напрямках
   Задача 3. З пункту А в пункт В, відстань між якими 144 км, виїхав мотоцикліст зі швидкістю 60 км/год. Одночасно з ним з пункту В в пункт А виїхав велосипедист зі швидкістю 12 км/год. Через скільки хвилин вони зустрінуться?
Изображение
Аналізуємо:
   Мотоцикліст і велосипедист зближуються. Швидкість зближення жорівнює сумі їх швидкостей. У момент зустрічі сума відстаней, пройдених мотоциклістом і велосипедистом, дорівнює відстані між А і В.

Російська мова 
Прочитай. Впиши пропущенные буквы 
       Наступили дни поз_ней ос_ни. По небу проплывали серые тучи. Сеяли день и ночь на землю мелкий х_лодный дождь.
      Угрюмо шумело оз_ро. В_лна за в_лной накатывались на отлогий бер_г. Они наб_гали на влажный п_есок и уб_гали вновь. После них ост_валась грязная пена, ще_ки да поломанные стебли увя_шего камыша. 
Выпиши выделенные слова. Разбери их по составу.

Природознаство 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Підписуємо зошити!

3 клас. Що з канцелярії придбати, щоб не прогадати

Шкільне приладдя (англійська)